CULTURĂ'N ȘURĂ

Proiecte

iulie - noiembrie 2022

Timp&Tempo

Timp&Tempo

Proiectul „Timp & Tempo” isi propune să aducă în atenția publicului 9 absolvenți in domeniul artelor spectacolului din anii pandemiei prin productia și prezentarea unui spectacol de teatru pornind de la piese scurte scrise de dramaturgul american contemporan David Ives.

iulie - august 2022

Teatru în sate bihorene

Teatru în sate bihorene

Timp de trei zile, în perioada 26-28 iulie 2022, satele Tinca, Cociuba Mare și Husasău de Tinca devin destinația teatrală a județului Bihor!

1 iunie - 30 septembrie 2022

rural/teatral

rural/teatral

A zecea vară de cultură’n șură începe cu un turneu în sate din județele Sibiu, Argeș, Sălaj și Hunedoara.

15 iulie - 15 noiembrie 2021

Satul și teatrul

Satul și teatrul

Caravana teatrală pornește din nou la drum! Vara aceasta comunități rurale vor beneficia de spectacole și ateliere de teatru cu intrarea gratuită.

15 iunie - 15 noiembrie 2020

Lumina din spatele privirii

Lumina din spatele privirii

Inspirați de jurnalul lui John M. Hull, „Vedere în întuneric. O experiență a orbirii”, am creat spectacolul „Văzduh” și un audiobook.

15 iunie - 31 octombrie 2020

Teatru pe uliță

Teatru pe uliță

Spectacolul „Experimentul” în 12 comunități rurale din județele Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Brăila, Sibiu, Vâlcea și Sălaj

25 mai - 15 august 2020

Coeziune prin teatru

Coeziune prin teatru

Cultură’n Șură vine în comuna Someș-Odorhei pentru a lucra cu elevii Școlii „Vasile Lucăcel”. Pe timpul verii vom fi alături de copii și vom  pune pe picioare o trupă de teatru.

19 iulie - 13 noiembrie 2019

Teatru implicat

Teatru implicat

„Teatru Implicat” este un proiect care își propune să facă legătura dintre lumea satului și cea a orașului printr-un demers unic în peisajul cultural românesc: pe de o parte, un spectacol de teatru profesionist creat într-un teatru din mediul urban a fost jucat în 6 sate, iar pe de altă parte, un spectacol-documentar creat din mărturiile unor femei din mediul rural a fost jucat în teatre convenționale de la oraș. 

15 martie – 31 mai 2019

Femeie. C.L.A.R. Sat. Teatru

Femeie. C.L.A.R. Sat. Teatru

Fundația de Sprijin Comunitar, Asociația Mutatis Mutandis și Asociația Cultura’n Șură s-au unit pentru a realiza un proiect inedit intitulat „Femeie. C.L.A.R. Sat. Teatru”  ce și-a propus să răspundă nevoii fundamentale de acces la servicii de sănătate și de consiliere socială și psihologică a femeilor din 4 comunități rurale și orașul Bacău. 

15 noiembrie 2018 - 28 februarie 2019

Cultură’n Șură – Teatru pe șoseaua de centură

Cultură’n Șură – Teatru pe șoseaua de centură

Centura capitalei se prezintă ca o linie de demarcație între prosperitate și pauperitate, între cultură și absența ei. Ne-am decis să schimbăm această paradigmă și să formăm o nouă generație de spectatori. Suntem conștienți de exodul tinerilor de la sat la oraș, știm că forța de muncă din orașele de mâine se află azi în zonele limitrofe acestora și dorim să le oferim un bagaj cultural care să le ofere un avantaj în orice mediu s-ar afla.

contact@culturansura.ro

Înscrie-te la newsletter

relații cu publicul Florentina Năstase

manager proiect Victor Olăhuț

/ culturansura