aprilie - noiembrie 2025
Turneul teatral în sate din Maramureș, Sălaj, Bihor, Vâlcea, Brașov, Argeș și Brăila
septembrie - noiembrie 2024
O colaborare internațională cu Grenland Friteater, Festivalul Høstpunkt (Norvegia) și Teatrul de Nord Satu Mare în vederea prezentării spectacolelor din seria „Realități Absurde”.
iunie - octombrie 2024
Un proiect care a dus teatrul în satele româneşti şi a atras peste 1800 de participanţi de toate vârstele din județele Sălaj și Hunedoara.
noiembrie 2023 - iunie 2024
Spectacole și ateliere de teatru în Satulung, Desești, Bogdan Vodă, Recea, Moisei, Cavnic, Fărcașa, Desești, Cicârlău, și Copalnic Mănăștur.
iunie - noiembrie 2023
Periplul teatral care a adunat 1335 de spectatori din 10 sate
mai - iunie 2023
Timp de 28 de zile, regizorul Victor Olăhuț va explora peisajul cultural norvegian în cadrul unei rezidențe derulate prin programul RO-CULTURA.
iulie - noiembrie 2022
Proiectul „Timp & Tempo” isi propune să aducă în atenția publicului 9 absolvenți in domeniul artelor spectacolului din anii pandemiei prin productia și prezentarea unui spectacol de teatru pornind de la piese scurte scrise de dramaturgul american contemporan David Ives.
iulie - august 2022
Timp de trei zile, în perioada 26-28 iulie 2022, satele Tinca, Cociuba Mare și Husasău de Tinca devin destinația teatrală a județului Bihor!
1 iunie - 30 septembrie 2022
A zecea vară de cultură’n șură începe cu un turneu în sate din județele Sibiu, Argeș, Sălaj și Hunedoara.
15 iulie - 15 noiembrie 2021
Județele Bihor, Sălaj, Maramureș, Sibiu, Hunedoara, Dâmbovița și Brașov sunt pe harta teatrală rurală!
15 iunie - 15 noiembrie 2020
Inspirați de jurnalul lui John M. Hull, „Vedere în întuneric. O experiență a orbirii”, am creat spectacolul „Văzduh” și un audiobook.
15 iunie - 31 octombrie 2020
Spectacolul „Experimentul” în 12 comunități rurale din județele Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Brăila, Sibiu, Vâlcea și Sălaj
25 mai - 15 august 2020
Cultură’n Șură vine în comuna Someș-Odorhei pentru a lucra cu elevii Școlii „Vasile Lucăcel”. Pe timpul verii vom fi alături de copii și vom pune pe picioare o trupă de teatru.
19 iulie - 13 noiembrie 2019
„Teatru Implicat” este un proiect care își propune să facă legătura dintre lumea satului și cea a orașului printr-un demers unic în peisajul cultural românesc: pe de o parte, un spectacol de teatru profesionist creat într-un teatru din mediul urban a fost jucat în 6 sate, iar pe de altă parte, un spectacol-documentar creat din mărturiile unor femei din mediul rural a fost jucat în teatre convenționale de la oraș.
15 martie – 31 mai 2019
Fundația de Sprijin Comunitar, Asociația Mutatis Mutandis și Asociația Cultura’n Șură s-au unit pentru a realiza un proiect inedit intitulat „Femeie. C.L.A.R. Sat. Teatru” ce și-a propus să răspundă nevoii fundamentale de acces la servicii de sănătate și de consiliere socială și psihologică a femeilor din 4 comunități rurale și orașul Bacău.
15 noiembrie 2018 - 28 februarie 2019
Centura capitalei se prezintă ca o linie de demarcație între prosperitate și pauperitate, între cultură și absența ei. Ne-am decis să schimbăm această paradigmă și să formăm o nouă generație de spectatori. Suntem conștienți de exodul tinerilor de la sat la oraș, știm că forța de muncă din orașele de mâine se află azi în zonele limitrofe acestora și dorim să le oferim un bagaj cultural care să le ofere un avantaj în orice mediu s-ar afla.
15 iunie - 31 octombrie 2019
În cadrul proiectului „Teatru de vară la țară”, Asociația Cultură’n Șură în colaborare cu partenerii săi locali (primării, biblioteci locale) a dus spectacolul „Doctor fără voie” de Moliere, în regia lui Victor Olăhuț, în 9 sate și comune din județele Dâmbovița, Vâlcea, Sibiu și Sălaj
relații cu publicul Florentina Năstase
manager proiect Victor Olăhuț