10 la sat
Perioada: iunie - noiembrie 2023
Pe parcursul a patru luni, actorii profesioniști Florentina Năstase, Marin Grigore, Mircea Gligor, Iulian Gliță, Bogdan Costea, Ana Turos și Vlad Robaș, împreună cu regizorul Victor Olăhuț au străbătut țara și au susținut 10 spectacole în tot atâtea comunități locale. Fie că vorbim de „Mama Griguță”, „Văzduh” sau „Experimentul”, oamenii s-au bucurat de spectacolul la care au asistat, mai ales că fiecare dintre ele a transmis multă emoție și i-au ajutat să descopere crâmpeie de viață cu conexiuni puternice în iureșul prezentului.
Locuitori din sate precum Domnin, Cheud, Vălișoara, ș.a. au găzduit în curțile lor evenimente culturale de calitate, bucurându-se de prestigiu și aprecierea consătenilor care le-au trecut pragul, dar și de aprecierea artiștilor, care s-au bucurat de o experiență teatrală inedită, într-un spațiu de joc alternativ.
Partenerul principal al proiectului a fost Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.
Parteneri: Primăria comunei Someș-Odorhei și Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei, Primăriile comunelor Năpradea, Bănișor, Valcău de Jos și Coșeiu din Județul Sălaj, Buzoești din județul Argeș, Luncoiu de Jos, Băița și Vălișoara din județul Hunedoara, Biserica Reformată din Coșeiu, Școala Gimnazială Nr. 1 din Valcău de Jos, Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală, CentoGroup, Șura Culturală Gușterița.
10 la Sat s-a încheiat! Câtă lume a participat?
1335 de spectatori au luat loc în fața șurilor sau în căminul cultural și s-au bucurat de jocul actorilor.
În cadrul atelierelor de teatru, 151 de copii au făcut cunoștință cu jocul de improvizație și exercițiile de actorie și, cel mai important, au putut afla direct de la actori ce înseamnă o piesă de teatru și ce conduită trebuie respectată atunci când devin spectatori.
Din graficul de mai sus se observă o distribuție inegală a numărului de participanți, cu un vârf de 252 de spectatori în localitatea Bănișor din județul Sălaj, unde ne aflăm pentru a treia oară consecutiv, față de doar 23 de spectatori în satul Trestia din comuna Băița, județul Hunedoara. Aceste statistici ne ajută să înțelegem mai bine cum putem colabora cu autoritățile locale pentru a alege cea mai bună locație pentru desfășurarea evenimentului, care să fie accesibilă pentru cât mai mulți dintre săteni, cum să transmitem informațiile despre proiect în mod eficient și per total cum să îmbunătățim procesul de lucru.
În concluzie, proiectul „10 la sat” s-a încheiat cu cifre care demonstrează că a duce teatrul de calitate în mediul rural este tot mai apreciat de public.
Echipa
Evenimente în cadrul proiectului
-
miercuri 02 august 21:30 2023
Mama Griguță
La Ionu' Văsălichii Domniți din Râturi
Urmărește pe FacebookSat Domnin, Comuna Someș-Odorhei, Sălaj
-
joi 03 august 21:30 2023
Mama Griguță
La Rodica Birta, fata lu' Vasile a lu' Șoarecele
Urmărește pe FacebookSat Cheud, Comuna Năpradea, Sălaj
-
vineri 04 august 21:30 2023
-
sâmbătă 05 august 21:30 2023
Mama Griguță
La Bebe și Luminița Protopopescu
Urmărește pe FacebookSat Vulpești, Comuna Buzoești, Județul Argeș
-
duminică 20 august 21:15 2023
Văzduh
La Flore Rusoii din Valcău de Jos, Sălaj
Urmărește pe FacebookAsociația Salvăm Casele Albastre de pe Valea Barcăului
-
luni 21 august 21:15 2023
-
marți 12 septembrie 20:00 2023
-
miercuri 13 septembrie 20:00 2023
-
joi 14 septembrie 20:00 2023
Experimentul
La Petru Muntean din cătunul Fânațe
Urmărește pe FacebookComuna Vălișoara, județul Hunedoara
-
duminică 05 noiembrie 18:00 2023
„10 la sat” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Parteneri în proiect
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.