Timp&Tempo
Perioada: iulie - noiembrie 2022
Proiectul „Timp & Tempo” isi propune să aducă în atenția publicului 9 absolvenți in domeniul artelor spectacolului din anii pandemiei prin productia și prezentarea unui spectacol de teatru pornind de la piese scurte scrise de dramaturgul american contemporan David Ives.
Ai uneori impresia că deși vorbești aceeași limbă cu cel din fața ta, pare că sunteți din lumi diferite? Te întrebi la final de lună dacă într-un univers paralel ai salariul mai mare sau un mecanic auto competent? Ai făcut o tâmpenie și îți dorești să poți da timpul înapoi? În comedia Timp & Tempo se poate orice!
Distribuția: Irina Artenii, Aurelian Culea, Răzvan Mîndruță, Răzvan Omotă, Vlad Ionuț Popescu, Daniela Purcărea, Cristina Tudor, Ileana Ursu
Traducerea: Adriana Sână
Muzica: Marin Grigore
Mișcare scenică: Vava Ștefănescu
Scenografia: Flavia Stroe
Regia: Victor Olăhuț
Open Call tineri actori și scenografi
În vara anului 2022 am lansat un casting adresat tinerilor absolvenți din anii 2019-2021, anii „pandemiei”, în care timpul nu a fost prea blând cu actorii și mai ales cu cei proaspăt ieșiți din facultate: majoritatea teatrelor au fost închise pentru lungi perioade iar posturile erau oricum blocate, așa că șansele ca aceștia să își desfășoare și perfecționeze meseria pentru care s-au pregătit au fost foarte mici. La casting s-au înscris 150 de absolvenți, 17 au participat la ateliere de teatru și dans cu coregraful Vava Ștefănescu și regizorul Victor Olăhuț iar dintre aceștia, 8 formează distribuția spectacolului „Timp & Tempo” și sunt gata să își întâmpine publicul într-un teatru profesionist, la Teatrul de Comedie din București! Scenografia spectacolului este semnată de Flavia Stroe, de asemenea absolventă în perioada pandemiei.
foto: Beatrice Păun
Dincolo de experiența dobândită în urma colaborării cu o echipă profesionistă, proiectul Timp & Tempo își dorește să fie o rampă de lansare pentru o nouă generație de artiști, dar și un îndemn către alte instituții de profil să își îndrepte atenția către aceștia! Proiectul Timp&Tempo, lansat de Cultură’n Șură, a atras parteneriatele unor teatre importante din țară, ceea ce arată interesul pe care acestea îl acordă noilor generații! După premiera care va avea loc la Teatrul de Comedie din București (15 și 16 octombrie) îi veți putea vedea la Teatrul Național Radu Stanca Sibiu (29 octombrie), la Teatrul Bulandra din București și la Teatrul de Stat Constanța.
De ce timp&tempo?
Carantina impusă de pandemia COVID-19 a avut efecte nefaste asupra stării de spirit a oamenilor, nevoiți dintr-o dată să se izoleze unii de alții și să-si petreacă aproape tot timpul in propriile locuinte. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, această situație a determinat in rândul populației instaurarea unei stări de dezorganizare si instrăinare, iar majoritatea celor chestionati s-au plans de pierderea noțiunii timpului.
Scrise înainte de pandemie, textele selectate ale lui David Ives atacă frontal această temă. Astfel, asemenea nouă care de la un moment dat am simțit in carantină ca retrăim aceeași zi in fiecare nouă zi, personajele sunt prinse într-un vertij din care nu pot sa iasă, situațiile proiectându-se într-un puzzle care nu poate fi pus cap la cap de catre protagonisti. Dar subiectul este tratat cu umor, iar in aceste vremuri apăsătoare din cauza pandemiei și a războiului ce are loc la granițele noastre, „Timp&Tempo” isi propune sa aduca publicul in starea cathartică prin ras.
David Ives, un autor de talie mondială, este puțin cunoscut publicului din România. Piesele scurte care stau la baza spectacolului sunt traduse si prezentate publicului autohton in premieră.
Evenimente în cadrul proiectului
-
sâmbătă 15 octombrie 19:00 2022
-
duminică 16 octombrie 19:00 2022
-
sâmbătă 29 octombrie 19:00 2022
-
duminică 20 noiembrie 19:00 2022
Timp&Tempo
Teatrul Bulandra
Urmărește pe Facebook Vezi pe hartăSala Toma Caragiu / Str. Jean-Louis Calderon 76A
-
miercuri 14 decembrie 19:00 2022
Parteneri în proiect
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.