CULTURĂ'N ȘURĂ

afis Cultură’n Șură – Teatru pe șoseaua de centură

Cultură’n Șură – Teatru pe șoseaua de centură

Perioada: 15 noiembrie 2018 - 28 februarie 2019

Centura capitalei se prezintă ca o linie de demarcație între prosperitate și pauperitate, între cultură și absența ei. Ne-am decis să schimbăm această paradigmă și să formăm o nouă generație de spectatori. Suntem conștienți de exodul tinerilor de la sat la oraș, știm că forța de muncă din orașele de mâine se află azi în zonele limitrofe acestora și dorim să le oferim un bagaj cultural care să le ofere un avantaj în orice mediu s-ar afla. Un spectacol de teatru nu este doar un act de divertisment ci și o activitate culturală educativă cu implicații pe termen lung.

afis Cultură’n Șură – Teatru pe șoseaua de centură
Marin Grigore, Bogdan Costea și Lavinia Cosma în „Doctor fără voie”

„CULTURĂ’N ȘURĂ – Teatru pe șoseaua de centură” și-a propus să ducă în premieră un spectacol de teatru profesionist în zece localități din proximitatea Bucureștiului. Domnești, Vidra, Buftea, Afumați, Cornetu, Chitila, Voluntari, Brănești, Islaz și Glina s-au aflat pe traseul caravanei teatrale.  Din luna decembrie a anului 2018 și până la finele lui februarie 2019, comedia „Doctor fără voie” de Molière în regia lui Victor Olăhuț a fost văzută de aproape 2,000 de spectatori.

Sălile caselor de cultură, precum și spațiile alternative în care s-a desfășurat spectacolul au fost pline iar buna-dispoziție, râsul spectatorilor și aplauzele lor au răsplătit prestația actorilor pe scenă. Marin Grigore, Ioana Rufu, Iulian Gliță, Lavinia Cosma, Bogdan Costea, Marius Costache și Florentina Năstase, actori care colaborează cu teatre importante din București și din țară au ajuns să fie văzuți de spectatori din județul Ilfov pentru care această întâlnire a fost o premieră inedită. Spectacolul propus, deși ilustrează un text scris acum mai bine de 350 de ani, dezbate o temă care este azi de mare actualitate în societatea românească: corupția și impostura.

afis Cultură’n Șură – Teatru pe șoseaua de centură
Aplauze @ Cornetu

Beneficiari direcți: 1939 de spectatori din care: 46% copii și adolescenți, 17% tineri cu vârste cuprinse între 18-35 de ani, 37% adulți cu vârste peste 35 de ani

Reprezentația unui spectacol de teatru profesionist pentru prima dată pentru acești spectatori a însemnat schimbarea unei paradigme: teatrul a devenit dintr-o dată o formă de artă accesibilă, cu puțin efort din partea autorităților locale și al instituțiilor de profil. Implicarea unei companii private în societatea civilă arată că o schimbare este posibilă, că oamenii își doresc să participe la astfel de evenimente și că teatrul este o alternativă valoroasă la programele TV de divertisment.

Împreună am deschis noi orizonturi culturale publicului din zonele limitrofe centurii capitalei. De acum drumul este deschis!

Evenimente în cadrul proiectului

 1. joi 13 decembrie 19:00 2018

  Doctor fără voie

  Club Bistro, Crețești

  Urmărește pe Facebook
 2. vineri 14 decembrie 18:30 2018

  Doctor fără voie

  Grădinița „Tărâmul prieteniei”

  Domnești, Ilfov

  Urmărește pe Facebook
 3. duminică 20 ianuarie 18:00 2019

  Doctor fără voie

  Centrul Cultural Buftea

  Urmărește pe Facebook
 4. sâmbătă 26 ianuarie 18:00 2019

  Doctor fără voie

  La stadion în Afumați

  Urmărește pe Facebook
 5. sâmbătă 02 februarie 18:00 2019

  Doctor fără voie

  Centrul Cultural Cornetu

  Urmărește pe Facebook
 6. duminică 03 februarie 18:00 2019

  Doctor fără voie

  Casa de Cultură Tudor Arghezi

  Buftea

  Urmărește pe Facebook
 7. marți 05 februarie 18:00 2019

  Doctor fără voie

  Casa de Cultură a orașului Voluntari

  Urmărește pe Facebook

Proiect derulat de Asociația Cultură’n Șură și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).

afis Cultură’n Șură – Teatru pe șoseaua de centură

contact@culturansura.ro

Înscrie-te la newsletter

relații cu publicul Florentina Năstase

manager proiect Victor Olăhuț

/ culturansura