CULTURĂ'N ȘURĂ

afis Coeziune prin teatru

Coeziune prin teatru

Perioada: 25 mai - 15 august 2020

Cultură’n Șură vine în comuna Someș-Odorhei pentru a lucra cu elevii Școlii „Vasile Lucăcel”. Pe timpul verii vom fi alături de copii și vom  pune pe picioare o trupă de teatru. Elevii interesați din clasele V – VII se vor putea înscrie la cursurile online care vor începe în luna iunie, urmând ca foarte curând echipa de proiect să se deplaseze pe teren pentru ateliere, jocuri teatrale și repetiții pline de bună dispoziție. În final, vom crea împreună un spectacol pe baza unui scenariu imaginat de copii care va avea premiera la jumătatea lunii august!  Pe parcursul proiectului, echipei i se va alătura și un cadru didactic al școlii care va coordona pe viitor trupa nou creată.

afis Coeziune prin teatru

Elevii participanți la atelierele de teatru vor beneficia de exerciții specifice prin care vor învăța de la tehnici de bază ale artei actorului (exerciții de respirație, concentrare, atenție, etc.), până la elemente de punere în scenă a unui spectacol (citirea unui text, personaj, scenografie, costume). De asemenea, proiectul „Coeziune prin teatru” își propune o mai bună integrare în comunitate a copiilor de etnie romă, elevi ai  Școlii Gimnaziale „Vasile Lucăcel” prin oferirea unei activități școlare alternative capabilă să reducă riscul de abandon școlar pentru aceasta categorie.

O trupă de teatru pentru copii

Atelierele vor fi susținute de actorii organizației Cultură’n Șură. Cadrul didactic voluntar va participa activ la ateliere, urmând ca acesta să coordoneze și să propună exerciții odată ce se va acomoda cu acest tip de activități. Obiectivul este ca acesta să stăpânească mecanismele de coordonare ale acestui tip de ateliere, astfel încât la finalul proiectului acesta să poată continua derularea programului la un nivel cât mai bun și într-un mod atractiv pentru elevi.

Împreună cu elevii se va realiza un scenariu care va sta la baza unui spectacol. Scenariul și spectacolul vor fi create sub îndrumarea regizorului Victor Olăhuț. La finalul proiectului vor fi organizate două reprezentații cu public ale spectacolului creat în cadrul atelierelor.

Play

Ne dorim ca acestă trupă de teatru nou creată să aibă continuitate și după finalizarea proiectului de față. Asociația Cultură’n Șură  va susține acest proces prin livrarea de material didactic specific (cărți de specialitate, texte de teatru destinate copiilor, etc.), prin supervizarea procesului de desfășurare a atelierelor (asigurarea participării periodice la atelierele de teatru a unor profesioniști ai domeniului) sau mijlocirea de schimburi de experiență cu alte școli care derulează programe similare. La reprezentațiile spectacolului vom invita profesori de la alte școli din zona pentru a le arăta efectele benefice pe care activitățile teatrale le au asupra copiilor.

Proiect derulat de Asociația Cultură’n Șură și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).

afis Coeziune prin teatru

Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a programului “In stare de bine”. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului.

contact@culturansura.ro

Înscrie-te la newsletter

relații cu publicul Florentina Năstase

manager proiect Victor Olăhuț

/ culturansura