CULTURĂ'N ȘURĂ

afis Teatru pe uliță

Teatru pe uliță

Perioada: 15 iunie - 31 octombrie 2020

Vara aceasta teatrul revine în aer liber, în cele mai pitorești și inedite spații alternative de joc: șurile și curțile sătenilor, grădinile și parcurile de vară din întreaga țară vor deveni pentru o seară săli de spectacol. „Teatru pe uliță”, un proiect demarat de asociația Cultură’n Șură, va duce teatrul profesionist în 12 sate și comune din județele Dâmbovița, Sibiu, Argeș, Vâlcea, Sălaj și Brăila. Dacă v-a fost dor de un eveniment teatral veniți alături de noi în oricare din localitățile în care ne vom afla pe parcursul următoarelor luni. Spectacolul începe la ora 21:30. Intrarea este gratuită.

Pe traseul caravanei teatrale sunt înscrise localitățile Albeștii de Argeș și Buzoești din județul Argeș, Unirea din județul Dâmbovița, Slimnic și Arpașu din județul Sibiu, Pietrari din județul Vâlcea, Unirea din județul Brăila și Domnin, Bobota, Ortelec, Nadiș și Bocșa din județul Sălaj.

afis Teatru pe uliță
Cultură'n Șură la Albeștii de Argeș

Spectacolul „Experimentul” după texte de Ion Băieșu și alți autori români contemporani în regia lui Victor Olăhuț îi are în distribuție pe actorii Marin Grigore, angajat al Teatrului Mic din București, cunoscut pentru rolurile sale din film și televiziune; Iulian Gliță, actor și profesor coordonator de ateliere de teatru în numeroase proiecte; actrița Florentina Năstase, dublu nominalizată drept cea mai bună actriță pentru rolurile sale din teatru și film.

„Experimentul” vorbește despre relația de prietenie nefirească dintre un magistrat și un hoț din locuințe, atingând astfel un subiect sensibil în societatea noastră: corupția din sistemul judiciar și incapacitatea cetățeanului cinstit (în text, femeia de serviciu) de a demasca hoția și impostura. Spectacolului i-a fost decernat premiul special al juriului la Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” din Baia Mare, în anul 2017.

afis Teatru pe uliță
Echipa de proiect

Evenimente în cadrul proiectului

 1. sâmbătă 11 iulie 21:30 anul 2020

  Spectacol

  Experimentul

  Raciu, Dâmbovița

  la Marin al Popii

 2. duminică 12 iulie 21:30 anul 2020

  Spectacol

  Experimentul

  Albeștii de Argeș

  la Casa Dobrescu

 3. vineri 31 iulie 21:30 anul 2020

  Spectacol

  Experimentul

  Pietrari, Vâlcea

  în grădină la Jderu'

 4. sâmbătă 01 august 21:30 anul 2020

  Spectacol

  Experimentul

  Slimnic, Sibiu

  la cetate

 5. duminică 02 august 21:30 anul 2020

  Spectacol

  Experimentul

  Arpașu de Sus, Sibiu

  în şura lui Sâvulică în Săcel, casa cu numărul 437

Parteneri în proiect

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

contact@culturansura.ro

Înscrie-te la newsletter

relații cu publicul Florentina Năstase

manager proiect Victor Olăhuț

/ culturansura